Mergvakario gėrimai
Spalvingi, skanūs kokteiliai, kavos, arbatos, kuriuos galite pasigaminti namuose.
Vaisinis kokteilis
Ingredientai (1 porcijai): 0,75 stiklinės atšaldytų apelsinų sulčių; 1/3 stiklinės atšaldytų ananasų sulčių; 2 stiklinės vanilinio jogurto; 0,5 stiklinės supjaustytų braškių/mėlynių; 0,5 supjaustyto banano.
Eiga: Viską sudedame ir suplakame su blenderiu.
Karšta ir kvapni abrikosų-apelsinų arbata mergvakariui
Ingredientai (1 porcijai): 2,5 stiklinės abrikosų nektaro; 1 stiklinė apelsinų sulčių; 1 stiklinė vandens; 1 valg.šaukštas cukraus; 1 valg.šaukštas cinamono; 4 citrinos skiltelės; 2 arb.šaukšteliai tirpios arbatos; 12 gvazdikėlių.
Eiga: Sumaišyti abrikosų nektarą, apelsinų sultis, vandenį, cukrų, cinamoną. Įdėti gvazdikėlius į citrinos skilteles. Pakaitinti ant viryklės, pamaišyti. Patiekti karštą.
Šaltas citrininis naminis limonadas
Ingredientai (1 porcijai): 1,25 citrinos; 0,25 stiklinės+1 valg.šaukštas cukraus; 1,25 stiklinės vandens.
Eiga: Nulupti citrinų žievelę ir supjaustyti 1,25 cm gabaliukais. Žieveles apibarstyti juos cukrumi ir palikti 1 val., kad išsiskirtų citrinų sultys. Užvirinti vandenį ir juo apipilti citrinų žieveles. Leisti atvėsti 20 min. ir ištraukti žieveles. Kitame dubenyje išspausti citrinų sultis, kurias supilti į žievelių-cukraus masę. Išmaišyti, supilti į ąsotį ir padėti į šaldytuvą. Patiekti su ledo kubeliais.
Šaltas spanguolių kokteilis
Ingredientai (1 porcijai): 85 g spanguolių sulčių; 85 g obuolių sulčių; 28 g medaus; maraskino vyšnia papuošimui.
Eiga: Į indelį idėti ledo kubelių. Kitame inde sumaišyti sultis ir medų. Mišinį supilti ant kubelių ir papuošti vyšnia.
Šokoladinis kokteilis
Ingredientai (3 porcijoms): 150 g pieniško šokolado; 210 ml pieno; 75 ml vanilės sirupo; 3 kvadratėliai pieniško šokolado; ledukai.
Eiga: Lengvai pašildyti pieną, pusę šokolado sudėti į pieną, pamaišyti, kol šokoladas išsilydys. Atvėsinkite 1 val. kambario temperatūroje ir padėkite į šaldytuvą. Kokteiline suplakite pieno mišinį, supilkite vanilės sirupą. Įdėkite ledukų, papuoškite šokolado kvadratėliais.
Ananasinis kokteilis
Ingredientai: 1 arb.šaukštelis cukraus; 1 arb.šaukštelis medaus; 280 g ananasų sulčių; 3 gabalėliai ananaso; mineralinis vanduo; vanilinė lazdelė papuošimui.
Eiga: Viską sumaišome blenderiu ir patiekiame su vaniline lazdele.
Naminis limonadas
Ingredientai: 100 g fruktozės (arba cukraus); 4 citrinos (sultys); ledukai; 1 l gazuoto mineralinio vandens.
Eiga: Sudėkite cukrų ir sultis į ąsotį. Įdėkite ledukų ir užpilkite mineraliniu vandeniu. Sumaišykite.
Laimo (žaliųjų citrinų) pieno kokteilis
Ingredientai: 0,25 stiklinės pieno; kaušelis laimo šerbeto; kaušelis vanilinių ledų; sauja ledukų.
Eiga: Visus ingredientus sumaišyti blenderiu.
Bananinis-šokoladinis pieno kokteilis
Ingredientai: 1 stiklinė pieno; 2 valg.šaukštai kakavos; 1/3 stiklinės cukraus; 1 arb.šaukštelis vanilės ekstrakto; 1 supjaustytas bananas; 8 ledukai.
Eiga: Viską sumaišyti blenderiu.
Mėlyninis pieno kokteilis
Ingredientai: 2,5 stiklinės mėlynių (šviežių ar šaldytų); 1,25 stiklinės obuolių sulčių; 1 stiklinė vanilinio atšaldyto jogurto; 0,25 stiklinės pieno; 0,78 arb.šaukštelio cinamono.
Eiga: Viską sumaišyti blenderiu.
Šokoladinis-vyšninis pieno kokteilis
Ingredientai: 4 kaušteliai vanilinių ledų ar atšaldyto jogurto; 0,75 stiklinės šalto pieno; 0,25 stiklinės šokoladinio sirupo; 3 maraskino vyšnios; maraskino vyšnios ir plakta grietinėlė papuošimui.
Eiga: Viską suplakti, papuošti vyšniomis ir plakta grietinėle.
Klasikinis vanilinis kokteilis
Ingredientai: 3 kaušteliai vanilinių ledų; 1,5 stiklinės pieno; 1 valg.šaukštas vanilės ekstrakto; 2 arb.šaukšteliai cukraus.
Eiga: Viską sumaišyti blenderiu.
Braškinis pieno kokteilis
Ingredientai: 1 stiklinė pieno; 6 kaušteliai braškinių ledų; 2 valg.šaukštai smulkaus cukraus; 0,5 arb.šaukštelio vanilės ekstraktro; 1 valg.šaukštas braškinių ledų, plaktos grietinėlės, šviežių braškių papuošimui.
Eiga: Viską suplakti, papuošti ledais, grietinėle, braškėmis.
Klasikinis šokoladinis kokteilis
Ingredientai: 1 stiklinė šokoladinių ar vanilinių ledų; 0,5 stiklinės nenugriebto pieno; 3-4 valg.šaukštai šokoladinio sirupo.
Eiga: Viską sumaišyti blenderiu.
Karamelinis-bananinis pieno kokteilis
Ingredientai: 1 stiklinė šalto pieno; 0,5 supjaustyto banano; 2 kaušteliai vanilinių ledų; 2 valg.šaukštai karamelinio padažo arba irisinių saldainių skonio padažo.
Eiga: Viską sumaišyti blenderiu.
Karamelinis pieno kokteilis
Ingredientai: 1 stiklinė šalto pieno; 1/3 stiklinės karamelinio sirupo; 2 stiklinės vanilinių ar šokoladinių ledų.
Eiga: Viską sumaišyti blenderiu.
Juodųjų serbentų kokteilis
Ingredientai (2 porcijoms): ledukai; 1 stiklinė juodųjų serbentų (kelias pasilikite papuošimui); 2 valg.šaukštai cukraus; 4 kaušeliai vanilinių ledų; 0,5 stiklinės pieno.
Eiga: Iš pradžių blenderiu sumaišyti uogas su cukrumi, tuomet sudėti kitus ingredientus ir plakti, kol bus vientisa masė.
Mėlyninis pieno kokteilis
Ingredientai: 1 stiklinė vanilinių ledų; 1 stiklinė pieno; 1 arb.šaukštelis vanilės; 0,5 stiklinės mėlynių.
Eiga: Viską sumaišyti blenderiu.
Braškinis pieno kokteilis
Ingredientai: 115 g braškių (suaižytų); 1 stiklinė pieno; 1 valg.šaukštas medaus; 6 ledukai.
Eiga: Viską sumaišyti blenderiu.
Prabangus braškinis-vaflinis ledų kokteilis
Ingredientai: 2 vafliai; 2 valg.šaukštai braškių uogienės (arba 0,25 stiklinės šviežių ar šaldytų supjaustytų braškių); 0,5 stiklinės pieno; 1 stiklinė ledų; 1 valg.šaukštas klevų sirupo; 1 arb.šaukštelis medaus; 0,25 arb.šaukštelio vanilės ekstrakto; plaktos grietinėlės ir 1 valg.šaukštas pakeptų graikinių ar pekano riešutų papuošimui.
Eiga: Paskrudinkite vaflius, kol pasidarys traškūs ir lengvai parus. Susmulkinkite juos. Sudėkite kitus ingridientus ir sumaišykite blenderiu. Papuoškite grietinėle ir riešutais (juos galima iš anksto sudrėkinti klevų sirupe).
Braškinis-baltojo šokolado kokteilis
Ingredientai (2 porcijoms): 5 ketvirčiais supjaustytos braškės; 30 ml išlydyto baltojo šokolado; 2 kaušeliai vanilinių ledų; 0,5 stiklinės pieno.
Eiga: Viską sumaišyti blenderiu.
Šokoladinis pieno kokteilis
Ingredientai: 3 kaušeliai šokoladinių ledų; šokoladinio sirupo; 0,5 stiklinės pieno.
Eiga: Viską sumaišyti blenderiu.
Kavos Moka kokteilis
Ingredientai (4 porcijoms): 1,5 stiklinės pieno; 1 valg.šaukštas moka kavos; 2 stiklinės šokoladinių ledų; 0,5 stiklinės šokolado drožlių.
Eiga: Viską sumaišyti blenderiu.
Jogurtinis kokteilis
Ingredientai (2 porcijoms): 0,75 stiklinės pieno; 0,5 arb.šaukštelio vanilės ekstrakto; 2 stiklinės vanilinio šaldyto jogurto.
Eiga: Viską sumaišyti blenderiu.
Sluoksniuotas sulčių kokteilis
Ingredientai: 0,5 valg.šaukšto granatų sirupo; 6 valg.šaukštai apelsinų sulčių; 0,5 valg.šaukšto citrinų sulčių.
Eiga: Viską pilame atsargiai sluoksniais – iš pradžių granatų sirupą, tada apelsinų sultis, tada citrinų (laimo) sultis.
Karštos spanguolių arbatos receptas mergvakariui
Ingredientai (14 porcijų): 4 l vandens; 340 g spanguolių; 2 stiklinės cukraus; 2 apelsinų sultys; 2 citrinų sultys; 12 gvazdikėlių; 2 cinamono lazdelės.
Eiga: Sumaišyti vandenį ir spanguoles, užvirti ir pavirinti 30 min. Sudėti cukrų, sultis, gvazdikėlius, cinamono lazdeles. Uždengti ir palaikyti 1 val.
Šalta persikų arbata
Ingredientai: 340 g persikų sulčių; 2,3 l arbatos; 1 stiklinė cukraus; 0,25 stiklinės citrinų sulčių.
Eiga: Viską sumaišyti ir pašaldyti.
Šalta obuolinė medaus arbata
Ingredientai (6-8 porcijoms): 3 stiklinės verdančio vandens; 4 arbatos pakeliai; 1/3 stiklinės medaus; 3 stiklinės obuolių sulčių.
Eiga: Palaikyti arbatos pakelius karštame vandenyje 5 min. ir išimti. Įdėti medų ir sultis. Sumaišyti, kol medus ištirps. Atšaldyti.
Burbuliuojanti aviečių arbata
Ingredientai: 2 stiklinės šaltos arbatos; 2 stiklinės aviečių ar spanguolių-aviečių sulčių; 2 stiklinės atšaldyto gazuoto vandens; pagal pageidavimą papuošimui avietės, citrinos (laimo) skiltelės, mėtos lapeliai.
Eiga: Viską sumaišyti, patiekti su ledukais, papuošti.
Šalta citrusinė arbata
Ingredientai: 6 arbatos pakeliai; 2 valg.šaukštai smulkaus cukraus; 10 mėtos lapelių; 300 ml apelsinų sulčių; 1 laimo sultys; 1,5 l vandens; papuošimui 0,5 apelsino skiltelėmis, mėtos lapeliai, ledukai.
Eiga: Viską sumaišyti ir palikti arbatą pritraukti 10 min. Tuomet atvėsinti ir papuošti.
3 sluoksnių Latte kava
Ingredientai: 2 stiklinės pieno; 3 valg.šaukštai su kaupu tirpios espreso kavos miltelių.
Eiga: Pašildyti pieną (bet neužvirti). Pagal tirpios kavos instrukcijas paruošti kavą. Pieną supilti į plaktuvą ir plakti apie 40 s arba kol atsiras švelni putelė. Į stiklines įpilti 2/3 pieno su putele. Lėtai įpilti karštą kavą. Po 1 min. gėrimas turėtų susisluoksniuoti.
Vaisinis punšas
Ingredientai: 1 l vandens; 600 ml ananasų sulčių; 255 ml abrikosų nektaro; 128 g apelsinų koncentrato; 128 g limonado koncentrato.
Eiga: Viską sumaišyti ir patiekti.
Abrikosinė šalta kava
Ingredientai: 0,75 stiklinės šaltos kavos; 0,5 stiklinės šaltų abrikosų sulčių; 1/3 stiklinės šalto pieno; 280 g vanilinių ledų; 0,6 stiklinės šviežių abrikosų.
Eiga: Sumaišyti kavą, pieną, sultis, ledus. Blenderyje sumaišyti abrikosus ir sudėti į kavos mišinį ant viršaus.
Karamelinė šalta kava
Ingredientai: 3 stiklinės ledukų; 1,5 stiklinės šaltos kavos; 0,5 stiklinės nenugriebto pieno; 0,5 stiklinės cukraus; 2 valg.šaukštai karamelinio sirupo; 1 arb.šaukštelis šokoladinio sirupo; 0,25 arb.šaukštelis druskos; žiupsnelis vanilės ekstrakto.
Eiga: Sumaišyti kavą, pieną, cukrų, karamelę, šokoladą, druską (plakti apie 20 s vidutiniu greičiu). Įdėti vanilės ir ledukų, vėl plakti. Patiekti.